AANBOD

In mijn pianostudio kun je terecht voor pianoles; of je nu voor het eerst piano wil leren spelen of al wat verder gevorderd bent. Het kan zijn dat je stapsgewijs wegwijs wilt raken in pianospelen, maar wellicht heb je ook eerder gespeeld en wil je dat weer nieuw leven inblazen. Misschien wil je je heel breed ontwikkelen of heb je juist hele gerichte muziek die je wil spelen. In de lessen bij mij zijn er vele mogelijkheden.

Stap voor stap raak je in de lessen op een gedegen manier vertrouwd met de vaardigheden en de vele aspecten die bij het pianospelen horen. Ook besteed ik veel aandacht aan het leren om vrij en expressief te spelen.

Het leren op een goede manier thuis te studeren geef ik ook veel aandacht. Dat betekent zo studeren dat het ook oplevert wat je voor ogen staat (effectief) en dat de tijd die je studeert ook goed besteed is (efficiënt). En tot slot, misschien wel het belangrijkst, je leert dat het studeren zelf een ontspannen, muzikale ervaring kan zijn (creatief).

Wanneer er obstakels ontstaan in dit leerproces, je motivatie afneemt of je plezier in het musiceren kwijt raakt, gaan wij hier gericht aan werken om dit terug te vinden.

Wanneer je zingt of een ander instrument bespeelt kan ik je ook sessies aanbieden jou op de piano te begeleiden bij een muziekstuk. Of je nu een (huis-) concertje wil geven, mee wil doen aan een concours of examen of gewoon jezelf meer in het samenspelen bekwamen, dan kan je beroep op mij doen. Samen musiceren kan een heel fijne en inspirerende ervaring zijn.

Verder kan je mij ook vragen om mee te doen met een (kleine) theatervoorstelling, kan ik een concertje aan huis verzorgen of spelen rondom een presentatie, lezing, uitvaart of een feestelijk moment.

Ik ben mij de laatste tijd ook aan het toeleggen op pianoles geven aan mensen met een mentale aandoening, zoals een (beginnende) dementie. Wanneer jij dit doormaakt kan je beroep op mij doen (of je partner of familie) en dan zoeken wij samen naar een vorm van les geven die goed bij je past. De betekenis van muziek maken en luisteren bij het ouder worden is zo waardevol. Bij deze vormen van les geven komen mijn muzikale kennis en ervaring heel mooi samen met mijn achtergrond in de psychologie en psychotherapie.

Voor het cursusjaar 2022-2023 is het lestarief 50 euro per uur (25 euro per half uur).

Honorarium voor correpetitie, meewerken aan theatervoorstelling of concertje aan huis en dergelijke in overleg.

Fotografie: Lars Veenstra