over roland

Al jong ben ik begonnen met pianospelen en dat is een rode draad in mijn leven geworden en veel voor mij gaan betekenen. Van begin af aan was ik gefascineerd door de piano als instrument en de prachtige muziek die je ermee tot klinken kan brengen.

Na de middelbare school ben ik aan het conservatorium in Arnhem gaan studeren, met als hoofdvak piano. Later sloeg ik toch een andere weg in en ging psychologie studeren in Utrecht en daarna werken als psycholoog en psychotherapeut in de geestelijke gezondheidszorg.

De muziek is altijd heel belangrijk gebleven. Ik ontwikkelde mij verder in het pianospel middels privélessen bij Herman Uhlhorn, Ton Hartsuiker en Klara Würtz.

Naast mijn werk volgde ik een muziekvakopleiding in deeltijd (muziektheorie en muziekpedagogiek/methodiek) aan de Schumann Academie te Zwolle (voormalig staatsexamen).

Nadat ik in 2021, na ruim dertig jaar gestopt ben met mijn werk in de psychotherapie, kan ik mij nu helemaal aan de muziek en de pianostudio wijden.

Ik speel met veel plezier samen met andere musici, werkte mee aan theatervoorstellingen en ben als freelance correpetitor verbonden aan de Muzehof te Zutphen.

Fotografie: Lars Veenstra